Scoutkåren Munksnäs Spejarna
Munksnäs Spejarna
Meny

Aktuellt

Kårchefens Dagorder 4/21

18 november 2021

Hoppas alla haft en trevlig höst! På självständighetsdagen ordnar vi vår traditionella scoutbasar som brukar vara mycket välbesökt. Alla är varmt välkomna med, och de som har möjlighet får gärna hjälpa till med arrangemangen eller bidra med något att sälja. Samma vecka som basaren är det dags för kåren julfest. Kåren har också bestämt att delta i nästa sommars storläger Kajo!

Kårchefens Dagorder 3/21

13 september 2021

Efter ett lyckat sommarläger i Fiskars är det dags för nästa scouting säsong att dra igång igen. Höstens huvudevenemang för hela kåren är som vanligt höstförläggningen vid Lärkans i Noux, som är lite tidigare än normalt i år.

Säsongstart 2021

22 augusti 2021

Höstens scoutmöten börjar under vecka 35. Här följer info om gruppindelningen och mötestiderna för 2021–2022. Mötena hålls fortsättningsvis i Scoutkällaren (Kadettvägen 2).

Kom med i scouterna 2021

10 augusti 2021

Scouting är en rolig och mångsidig hobby där du tillsammans med goda kompisar får lära dig nya färdigheter och uppleva äventyr i naturen! Våra scouter håller möten varje vecka i vår nyrenoverade kårlokal på Kadettvägen 2. Vi ordnar även läger, hajker, förläggningar och andra evenemang. Du som är pojke och har börjat tvåan kan komma med i vargungarna (åk 2–3). Mötestiden bestäms inom kort (förra året hade vargungarna möten tisdagar kl. 18–19). Även äldre barn, ungdomar och vuxna är välkomna med i kåren!

Anmäl dig till Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 2/21

2 maj 2021

Kårens verksamhet fortsätter i begränsad form p.g.a. corona. Mötena hålls fortfarande utomhus för de yngre scouterna och på distans för spejarscouter och äldre. Vi hoppas kunna återvända till mera normal verksamhet under sommaren och planerar ett sommarläger i slutet av juli.

Sommarläger 2021

2 maj 2021

Välkommen med på Munksnäs Spejarnas sommarläger! Årets läger ordnas i Fiskars. Alla ålders scouter är välkomna att delta.

Sommarläger 2021 preliminärt datum

19 april 2021

Kåren planerar ett sommarläger som preliminärt tänkt hållas mellan 29.7 - 1.8. Lägerplatsen kommer att vara i Fiskars.

Ändringar i verksamheten p.g.a. corona

28 februari 2021

Finlands Scouter har 25.2 gett nya anvisningar för scoutverksamheten till följd av den försämrade coronasituationen. Vi har därför i Munksnäs Spejarna beslutat om följande ändringar i kårens verksamhet:

  • Vinterhajken 13.3 inhiberas

  • Spejar- och explorerscouterna håller möten på distans

Vargungarna och äventyrsscouterna håller fortsättningsvis möten utomhus vid Scoutkällaren, om inte patrulledarna meddelar något annat.

Ny styrelse och utmärkelsetecken

20 februari 2021

Munksnäs Spejarna höll årsmöte torsdagen den 18 februari. På mötet valdes en ny styrelse, och vi hade glädjen att dela ut sex utmärkelsetecken.

Kårchefens Dagorder 1/21

22 januari 2021

Kårens verksamhet fortsätter i begränsad form p.g.a. corona. Mötena hålls utomhus tills vidare, och vi planerar en vinterhajk i form av en dagsutfärd i Salmi friluftsområde. I februari ordnar kåren årsmöte på distans. Vi hoppas kunna återvända till mera normal verksamhet så småningom, men för tillfället ser ännu våren och sommaren osäkra ut.

Scoutmötena utomhus

12 januari 2021

Hoppas alla haft ett bra jullov! Vårsäsongens scoutmöten börjar idag och imorgon.
På grund av coronaviruset hålls tills vidare alla möten utomhus. Om du har symptom som kan tyda på att du har viruset skall du inte delta i mötet. Vi rekommenderar att alla över 12 år använder mask även utomhus på mötena. Vi följer med situationen och myndigheternas samt Finlands Scouters rekommendationer och meddelar om situationen ändras.

Julfesten inhiberad

29 november 2020

På grund av coronaviruset har vi även beslutat att inhibera kårens julfest. Patrullerna ordnar istället egna småskaliga julfester på höstterminens sista möten nästa vecka.

Scoutbasaren inhiberad

26 november 2020

På grund av det allt svårare coronaläget i Helsingfors har vi tyvärr fattat beslutet att inhibera scoutbasaren helt och hållet i år. Basaren är en lång och fin tradition och vi ser fram emot att kunna ordna den normalt igen nästa år. Ett stort tack till alla som meddelat att ni kan bidra med matlagning och varor!

Kårchefens Dagorder 3/20

6 oktober 2020

Efter en mycket ovanlig vår och sommar strävar vi till att fortsätta scoutverksamheten mera normalt under hösten. Det omfattar veckomöten, som äntligen kan hållas i den nyrenoverade Scoutkällaren, samt vår traditionella höstförläggning. 70-årsjubileet har vi dock beslutat att inte arrangera p.g.a. coronaviruset.

Kom med i scouterna

7 september 2020

Scouting är en rolig och mångsidig hobby där du tillsammans med goda kompisar får lära dig nya färdigheter och uppleva äventyr i naturen! Scouterna håller möten varje vecka och åker ut på läger, hajker, förläggningar och andra evenemang. Du som är pojke och har börjat tvåan kan komma med i vargungarna (åk 2–3), som har möten tisdag kl. 18–19. Även äldre barn, ungdomar och vuxna kan komma med i kåren.

Anmäl dig till Munksnäs Spejarna

Säsongstart

25 augusti 2020

Munksnäs Spejarnas scoutmöten drar igång för hösten vecka 37 i nyrenoverade Scoutkällaren på Kadettvägen 2. Här följer info om gruppindelningen, mötestiderna, och hur vi beaktar coronaviruset.

Kårchefens Dagorder 2/20

6 juni 2020

Våren blev på grund av coronaviruspandemin mycket olik vad vi alla förväntat oss, och viruset påverkade förstås även scoutverksamheten. På grund av det exceptionella läget var vi tvungna att inhibera både veckomöten, vårhajk och sommarläger. Vi ordnar trots det att en kortare sommarhajk i juli–augusti månadsskiftet för alla kårmedlemmar, och ser redan fram emot en höst då verksamheten förhoppningsvis kan återvända till en normalare form.

Sommarens scoutläger inhiberade

23 april 2020

På grund av coronaviruspandemin och i enlighet med stadsrådets beslut har Finlands Scouter beslutat inhibera alla stora scoutläger under sommaren, vilket inkluderar Najs 2020. Vi har även tillsammans med Munksnäs Flickscouter beslutat att inhibera vargungelägret Mammut 2020 av samma orsak. Detta är en ledsam nyhet så här på St. Görans dagen, men hälsa och säkerhet måste gå före allt annat. Vi kommer eventuellt att ordna ersättande program i mindre skala under sommaren, om det är möjligt att göra på ett säkert sätt. Vi informerar i så fall om detta i maj eller juni.

Vårens och sommarens evenemang

28 mars 2020

På grund av coronavirusepidemin har vi beslutat att inhibera vårhajken 25–26.4. Vi räknar också med att vi antagligen inte kan ordna kårens vårfest 11.5. Vargungelägret 12–14.6 har vi inte ännu fattat ett beslut om, vi väntar och ser hur situationen utvecklas. Det finns dock en betydlig risk att vi inte kan ordna lägret och därför har vi inte ännu skickat ut ett lägerbrev.

Anmälningstiden till Najs 2020 fortsätter fram till 7.4 och vi hoppas ännu att lägret kan bli av. Saken lär klarna inom en nära framtid. Finlands Svenska Scouter har beslutat att deltagaravgiften inte faktureras ifall lägret inhiberas p.g.a. coronaviruset. Så du kan tryggt anmäla dig till Najs utan risk för att bli fakturerad om lägret inte förverkligas.

Ny hemsida

22 mars 2020

Munksnäs Spejarna har förnyat sin hemsida. Till utseendet är sidan lik den tidigare, men det är nu betydligt lättare att skapa nytt innehåll. Största delen av innehållet från den gamla sidan har redan flyttats till den nya, men om det är något du saknar kan du ännu tills vidare besöka den gamla sidan på adressen old.munksnasspejarna.fi. Om du har kommentarer eller idéer får du gärna kontakta kårsekreterare Jocke Gunst.

Scoutmötena inställda på grund av coronaviruset

12 mars 2020

Enligt myndigheternas och Finlands Scouters rekommendationer ställer Munksnäs Spejarna tillsvidare in veckomötena och annan scoutverksamhet. För de äldre scouterna hålls mötena i mån av möjlighet på nätet, patrulledarna meddelar i så fall om detta.

Kårchefens Dagorder 1/20

28 januari 2020

Renoveringen av Scoutkällaren är i full gång, men som det ser ut för tillfället varar den ännu till slutet av april. I mars ordnar vi vinterhajk som i år som omväxling är en UteVinter-kurs tillsammans med Munksnäs Flickscouter. I april är det vårhajk tillsammans med Spejarna Helsingfors. På sommaren har vi två läger: ett vargungeläger med MFL i juni och senare på sommaren FiSSc förbundsläger Najs för de äldre scouterna.

Kårchefens Dagorder 4/19

2 november 2019

För några veckor sedan fick vi den glada nyheten att renoveringen av Scoutkällaren äntligen har påbörjats. Detta är något vi jobbat hårt för i flera år. Många har donerat för att möjliggöra projektet, ett stort tack till alla som bidragit! I december är alla scouter och bekanta välkomna till vår traditionella scoutbasar, med café, bakverk, lopptorg, mete, lotteri och korvgrillning. Vi hoppas även att scoutfamiljer bidrar till basaren på olika sätt!

Hjälp scouterna flytta hem

29 april 2019

Scoutkällaren har varit knutpunkten för svenskspråkig scouting i Munksnäs i 70 år. Nu behöver vi er hjälp för att flytta hem. Delta i insamlingen och stöd Munksnäs Flickscouter och Munksnäs Spejarna i att renovera sin kårlokal Scoutkällaren. Läs mera om hur du kan hjälpa