Scoutkåren Munksnäs Spejarna
Scoutkåren Munksnäs Spejarna
Munksnäs Spejarna

Tutti Frutti 22 – Lägerbrev 1

3 mars 2022

Här kommer lite information om årets sommarläger Tutti Frutti! Som vi har väntat på att få ha läger tillsammans med scoutvänner från när och fjärran. På lägret övernattar scouterna i tält och all tid tillbringas utomhus. Programmet görs i grupper, kända som patruller, bestående av scouter från flera kårer. Det består av allt från lekar i vatten och på land till god mat, kluriga gåtor och mysig samvaro. Kom med och prova på något nytt med nya vänner!

När?

Fredag 10.6 till söndag 12.6 (för vargungar och äventyrsscouter)
Torsdag 9.6 till söndag 12.6 (för ledare och hjälpledare)

För scouterna arrangeras gemensam busstransport på fredag morgon till lägret och på söndag eftermiddag ansvarar vårdnadshavarna för att hämta scouterna från lägret.

För vem?

Vargungar och äventyrsscouter i kårerna Spanarna, Munksnäs Flickscouter, Munksnäs Spejarna och Tre Björkar. Explorerscouter som vill komma med kommer att agera som hjälpledare under lägret. Föräldrar är hjärtligt välkomna med. Under lägret skulle ni agera som extra öron och händer men på samma gång få njuta av lägerlivet så som scouterna och ledarna. Inga förkunskaper behövs - kontakta din egen kår för mera information.

Var?

Kavalahti lägercentrum, adress Björnviksvägen 109, 10230 Ingå.

Pris?

60€ för vargungar och äventyrsscouter
0€ för ledare och explorerscouter

Fakturan skickas från egen kår efter anmälning. Ta kontakt med egen kår ifall ni är i behov av ekonomiskt stöd för lägret, även utrustning kan lånas om det behövs! Ekonomiska medel ska inte vara ett hinder för att delta på lägret.

Anmälan?

Via Kuksa på https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=48165, senast 4.5. Har du problem med Kuksa, ta kontakt med din kårs kontaktperson! Fram till den 4.6 kan man avanmäla sig utan kostnader och därefter kan man få tillbaka halva lägeravgiften mot giltig orsak.

Corona?

Ett krav för att kunna delta i lägret är att scouten är frisk. Vi följer noga med situationen och följer de förordningar som eventuellt är i kraft då det är dags för lägret. Vi tror och hoppas på att kunna genomföra programmet och tar speciellt i beaktande hygien och gruppstorlek i vår planering. Om ni har funderingar kring corona säkerheten får ni gärna kontakta er kårs kontaktperson och diskutera vidare.
Vi bereder oss på att vid behov avboka evenemanget och meddelar isåfall om det senast en månad innan.

Mer information om tidtabeller, utrustning, betalning och annat viktigt skickas i
maj till de anmälda i lägerbrev 2!

Ifall du har frågor om lägret kan du vända dig till din kårs kontaktperson:

Tre Björkar: Linn Hagman, linn.hagman@trebjorkar.fi, 044 3453223
Munksnäs Flickscouter: Helena Gunst, helena.gunst@gmail.com, 040 5566709
Munksnäs Spejarna: Joakim Gunst, joakim.gunst@gmail.com, 040 7464846
Spanarna: Alva Nordman, alva.nordman@spanarna.fi, 045 8668118


Hoppas vi ses på lägret! Ha en skön vår tills dess
🌞:iga hälsningar från alla taggade ledare