Scoutkåren Munksnäs Spejarna
Scoutkåren Munksnäs Spejarna
Munksnäs Spejarna

Säsongstart

Sommarhajk

25 augusti 2020

Munksnäs Spejarnas scoutmöten drar igång för hösten vecka 37 i nyrenoverade Scoutkällaren på Kadettvägen 2. Här följer info om gruppindelningen, mötestiderna, och hur vi beaktar coronaviruset.

Så länge skolorna är öppna och Finlands Scouter eller myndigheterna inte ger andra direktiv har vi beslutat att återgå till fysiska möten trots coronaviruset. Vi försöker dock hålla en större del av mötesprogrammet utomhus och beaktar särskilt hygienen. Det är också viktigt att du inte deltar i scoutmöte om du har några symptom som kan tyda på att du har covid.

Mötena kommer äntligen att hållas i nyrenoverade Scoutkällaren på Kadettvägen 2, nedanför Hoplaxskolan. Renoveringen har dröjt en aning och därför börjar mötena lite senare än normalt, eftersom vi vill börja direkt i Scoutkällaren. Det finns ännu en liten risk att vi inte kan använda källaren under första veckan, i så fall hålls mötet utomhus.

Gruppindelningen för 2020–2021 är följande:

  • Vargungarna (åk 2–3) har möte tisdag kl. 18–19. Ledare är Totte och Amos. Första mötet är 8.9. Tisdagen 15.9 är det inget möte p.g.a. ledarnas studentskrivningar, men efter det fortsätter mötena normalt. Kontakta oss om du vill komma med i vargungarna. Vi måste tyvärr begränsa antalet nya vargungar till fem så att gruppen inte blir för stor.

  • Äventyrsscouterna (åk 4–5) har möte tisdag kl. 19–20. Patrulledare är Peter, Sebastian & Henrik. Första mötet är 8.9.

  • Spejar- och explorerscouterna (åk 6+) har möte onsdag kl. 19–20. Mötena hålls av roterande äldre ledare. Första mötet är 9.9.

Vi lägger upp ett noggrannare mötesschema på hemsidan lite senare.