Scoutkåren Munksnäs Spejarna
Scoutkåren Munksnäs Spejarna
Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 1/22

23 januari 2022

Hoppas alla haft ett avslappnande jullov och bra början på det nya året. Kårens verksamhet fortsätter någorlunda normalt trots corona, och vi planerar en vinterhajk i mars. I februari ordnar kåren årsmöte på distans för ledare. Anmälan till sommarens storläger Kajo pågår ännu, så se till att ni är anmälda!

Hänt i kåren

På självständighetsdagen 6 december ordnades Munccascouternas traditionella scoutbasar på lågstadieskolans gård. Till programmet hörde café, försäljning av bakverk och matvaror, mete, lotteri och korvgrillning. Ett stort tack till alla er som bidrog till basaren på något sätt!

Den 8 december höll kåren julfest för alla medlemmar vid Scoutkällaren. Under julfesten utdelades märken, scouthalsdukar, julgröt, pepparkakor, och vi fick dessutom besök från julgubben.

På kommande

Söndagen 13 februari kl. 17 ordnar kåren årsmöte på distans via Google Meet. Årsmötet är det viktigaste mötet under året, då redogör vi för det gångna året och planerar det kommande året. Under mötet väljs också  kårens styrelse och en del övriga uppdrag. Länken till mötet är: https://meet.google.com/sny-dcmv-rqb 

Den  12-13 mars ordnar kåren vinterhajk för äventyrsscouter och äldre. Ifall corona-läget inte tillåter övernattning kommer vinterhajken ordnas i form av dagsevenemang på lördagen.

I juni 2022 ordnar vi ett sommarläger för vargungar och äventyrsscouter tillsammans med Munksnäs Flickscouter, Tre Björkar och Spanarna. Preliminära platsen och datum för lägret är Ingå 10–12.6, men det är ännu möjligt att dessa ändras.

Den 15–23.7.2022 deltar kåren i Finlands Scouters storläger också kallad Finnjamboree Kajo i Evo. Lägret är för spejarscouter och äldre, för yngre medlemmar ordnas ett skilt läger i juni. På lägret kommer vi att dela lägerkår med MFL, Vikingaflickorna, Korsfararflickorna, Sailors, Mustat Veljet, Kirisiskot, och Kulosaaren meripartio. Anmälningen till Kajo är öppen och sista anmälningsdagen är 2 februari. Anmälningen sker via Kuksa och mera info hittas här: https://kajo2022.fi/sv/for-deltagare/anmalning/