Scoutkåren Munksnäs Spejarna
Scoutkåren Munksnäs Spejarna
Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 4/21

18 november 2021

Hoppas alla haft en trevlig höst! På självständighetsdagen ordnar vi vår traditionella scoutbasar som brukar vara mycket välbesökt. Alla är varmt välkomna med, och de som har möjlighet får gärna hjälpa till med arrangemangen eller bidra med något att sälja. Samma vecka som basaren är det dags för kåren julfest. Kåren har också bestämt att delta i nästa sommars storläger Kajo!

Hänt i kåren

Den 25–26 september ordnade vi höstförläggning vid Lärkans stuga i Noux. På programmet stod patrullrådd, orientering, plättstekning, bastu, pyssel, god mat och mycket lek i höstskogen. I förläggningen deltog 23 scouter och fem ledare.

På kommande

På självständighetsdagen 6 december kl. 12–14 är det dags för Munccascouternas traditionella scoutbasar, som ordnas i lågstadieskolans gymnastiksal på adressen Locklaisvägen 9. På programmet står café, försäljning av bakverk och matvaror, lopptorg, mete, lotteri och korvgrillning. Alla önskas varmt välkomna! Vi hoppas även att så många scoutfamiljer som möjligt kan bidra till basaren på något sätt för att göra den så lyckad som möjligt. Mera information om hur ni kan hjälpa till har skickats ut till alla kårmedlemmar via e-post.

Onsdagen den 8 december kl. 18–19 håller kåren julfest för alla medlemmar. Julfesten ordnas i Scoutkällaren (Kadettvägen 2). Till programmet hör dubbningar och utdelning av scouthalsdukar till nya medlemmar, och så äter vi risgrynsgröt och pepparkakor. Ta med en namnlös julklapp värd 3–5 euro och kom ihåg scouthalsduken!

I juni 2022 ordnar vi ett sommarläger för vargungar och äventyrsscouter tillsammans med Munksnäs Flickscouter, Tre Björkar och Spanarna. Preliminära datum för lägret är 10–12.6, men det är ännu möjligt att tidpunkten ändras. 

Den 15–23.7.2022 deltar kåren i Finlands Scouters storläger också kallad Finnjamboree Kajo i Evo. Lägret är för spejarscouter och äldre, för yngre medlemmar ordnas ett skilt läger i juni. På lägret kommer vi att dela lägerkår med MFL, Vikingaflickorna, Korsfararflickorna, Sailors, Mustat Veljet, Kirisiskot, och Kulosaaren meripartio. Mera info om lägret skickas ut senare. Du kan också kolla lägrets hemsida på adressen: https://kajo2022.fi/sv/