Scoutkåren Munksnäs Spejarna
Scoutkåren Munksnäs Spejarna
Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 1/20

28 januari 2020

Renoveringen av Scoutkällaren är i full gång, men som det ser ut för tillfället varar den ännu till slutet av april. I mars ordnar vi vinterhajk som i år som omväxling är en UteVinter-kurs tillsammans med Munksnäs Flickscouter. I april är det vårhajk tillsammans med Spejarna Helsingfors. På sommaren har vi två läger: ett vargungeläger med MFL i juni och senare på sommaren FiSSc förbundsläger Najs för de äldre scouterna.

Hänt i kåren

Renoveringen av Scoutkällaren pågår som bäst. Vi stötte på en del överraskningar under rivningen vilket har fördröjt projektet en aning. Vi räknar nu med att få i bruk Scoutkällaren först i maj, och fortsätter därmed hålla veckomötena på Ulfsbyvägen 11 under hela våren. Vi saknar ännu en del av pengarna vi behöver för projektet, så om du eller någon du känner ännu har möjlighet att donera för detta viktiga ändamål kan du kolla upp www.scoutkallaren.fi för instruktioner.

Den 6 december ordnade vi scoutbasar i Munksnäs lågstadieskola tillsammans med Munksnäs Flickscouter och Munksnäs Scoutvänner. Basaren var välbesökt som vanligt, och resultatet det bästa någonsin. Ett stort tack till alla er som bidrog till basaren på något sätt!

Den 10 december höll kåren julfest på Scoutstationen. De nya vargungarna fick sina halsdukar, vi åt julgröt och pepparkakor, och julgubben hälsade på. I julfesten deltog 24 scouter och åtta ledare.

På kommande

Söndagen den 16 februari kl. 17 håller kåren årsmöte på Alexandersgatan 46. Årsmötet är det viktigaste mötet under året, då redogör vi för det gången året och går igenom det kommande årets planer. Vi väljer även kårens styrelse och en del övriga uppdrag. Alla kårmedlemmar är välkomna med!

Den 7–8 mars ordnar kåren vinterhajk i Sjundeå. Hajken ordnas i år tillsammans med Munksnäs Flickscouter och i samarbete med FiSSc som en UteVinter-beställningskurs Det här betyder att vi har nytt intressant program och lär oss nya friluftsfärdigheter, samt att vi sover i tältkåta istället för halvplutonstält. Läs mera i det bifogade infobrevet. Observera att sista anmälningsdag är redan 16 februari!

Den 25–26 april ordnar vi vårhajk tillsammans med Scoutkåren Spejarna Helsingfors. Äventyrsscouter och äldre är välkomna att delta i hajken. Mera info följer senare under våren.

Måndagen den 11 maj kl. 18 ordnar vi vårfest tillsammans med Munksnäs Flickscouter på Fölisön. Mera info följer senare under våren.

Den 12–14 juni ordnar vi sommarläger för vargungar i Kavalahti, Ingå tillsammans med Munksnäs Flickscouter. Vi beslöt liksom tidigare år då det ornats förbundsläger att vi hellre ordnar ett separat läger för vargungarna, eftersom stora läger har risken att bli lite kaotiska för de yngsta scouterna. Mera info skickas ut under våren.

Den 29 juli–5 augusti deltar kårens äventyrsscouter och äldre i FiSSc förbundsläger Najs 2020 i Ahtela, Sagu. Det första lägerbrevet har skickats ut per epost till alla medlemmar. Ett förbundsläger är ett stort läger för alla finlandssvenska scouter, senast då FiSSc ordnade förbundsläger år 2014 deltog nästan 2000 scouter i lägret. Det här betyder att det finns en massa roligt och varierande program för både scouter och ledare. Observera att sista anmälningsdag är 17 mars. Mera information om lägret hittar du på lägrets hemsida.

Munksnäs Spejarna fyller i år 70 år, och vi planerar därför under hösten ordna ett 70-årsjubileum för alla kårmedlemmar och gäster samt en jubileumsmiddag för vuxna nuvarande och tidigare medlemmar. Vi informerar mera senare då datumet slagits fast.

Ladda ner medlemskortet 2020: Alla medlemmar i scouterna har ett medlemskort med vilket du bl.a. får en rabatt på 10 % i scoutbutikerna. Kortet kan laddas från medlemsregistret Kuksa. Instruktioner för hur du gör detta finns på kårens hemsida.

Understöd för deltagaravgifter: Kom ihåg att alla kårmedlemmar kan ansöka om understöd för deltagaravgifter till läger, hajker, förläggningar, kurser och andra evenemang. Understöden betalas i första hand från kårens grundares, Gunnar ”Fakiren” Fagerlunds minnesfond. Ansök om understöd genom att skicka e-post med en kort motivering till kårchef Erik Sandström.