Scoutkåren Munksnäs Spejarna
Scoutkåren Munksnäs Spejarna
Munksnäs Spejarna

Lapplandsvandring

Lapplandsvandring 2024 hero

27 februari 2024

Den 13–21 juli 2024 beger sig Munksnäs Spejarna på lapplandsvandring till Kilpisjärvi och Treriksröset. Vi vandrar i en vecka med all packning på ryggen och sover i vandringstält. Kårmedlemmar födda 2010 eller tidigare får delta i vandringen.

En lapplandvandring kräver att du är villig att både träna upp din kondition och skaffa den utrustning som behövs. Att vandra 15 km i dagen med rinkka på ryggen är inte lätt, särskilt som det ofta regnar i fjällen och terrängen kan vara svår. Men om du deltar garanterar vi att du kommer att minnas vandringen i många år framåt.

Anmälning

Anmälning sker i Kuksa: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=68974

Sista anmälningsdag är 1 april.

Deltagaravgiften för vandringen är inte ännu fastslagen, men den kommer att vara högst 250 €. Vi försöker få ner priset med hjälp av sponsorering och understöd. Avgiften meddelas i infobrev 2 som skickas ut till alla som anmält sig.

Fram till sista anmälningsdag kan du anvanmäla dig gratis. Efter det förbinder du dig till att betala en del av deltagaravgiften, eftersom vi direkt bokar biljetterna. Den exakta summan beror på bl.a. VR:s avbokningsvillkor och meddelas i nästa infobrev.

Transport

Vi åker nattåg till Kolari. Från Kolari tar vi buss till Kilpisjärvi.

Utrustning

Utrustningslistan meddelas i infobrev 2, men redan nu kan det löna sig att börja fundera på vad du behöver. Utrustningen skall framförallt vara lätt, hållbar, andas bra och torka snabbt. Vi sover i kårens vandringstält hela veckan, så om det regnar har du begränsad möjlighet att torka dina grejer. Bomull bör i regel undvikas, kläder i ylle eller syntetmaterial torkar bättre. Regnrocken och -byxorna skall vara helt vattentäta och andas. På fötterna skall du ha vattentäta vandringskor som du gått in väl före vandringen för att undvika att de skavar.

Mera information

Mera information skickas ut i nästa infobrev. Du kan även kontakta vandringschef Ivar Vuori på ivar.vuori@gmail.com eller 045 230 3321.