Scoutkåren Munksnäs Spejarna
Scoutkåren Munksnäs Spejarna
Munksnäs Spejarna

Kårchefens Dagorder 4/19

2 november 2019

För några veckor sedan fick vi den glada nyheten att renoveringen av Scoutkällaren äntligen har påbörjats. Detta är något vi jobbat hårt för i flera år. Många har donerat för att möjliggöra projektet, ett stort tack till alla som bidragit! I december är alla scouter och bekanta välkomna till vår traditionella scoutbasar, med café, bakverk, lopptorg, mete, lotteri och korvgrillning. Vi hoppas även att scoutfamiljer bidrar till basaren på olika sätt!

Hänt i kåren

Den 21–22 september ordnade vi höstförläggning vid Lärkans stuga i Noux. På programmet stod patrullrådd, plättstekning, musiktävling, bastu, eldslagning, pyssel, god mat och mycket lek i höstskogen. I förläggningen deltog 29 scouter och sju ledare.

Den 10 oktober inleddes äntligen renoveringen av Scoutkällaren. Vi har samlat in totalt 290 000 euro i understöd och donationer. Vi är mycket tacksamma till alla som bidragit med stora och små summor! Som det ser ut nu har vi möjlighet att flytta verksamheten tillbaka till Scoutkällaren i februari 2020. Vi saknar dock ännu en del av pengarna, så om du har möjlighet att donera, kolla in: www.scoutkallaren.fi

Den 19–20 oktober skulle Munksnäs Spejarna ordna tävlingen Scoutskaban för svenskspråkiga scouter i huvudstadsregionen, men p.g.a. lågt deltagande var vi tvungna att annullera tävlingen. En orsak till det låga deltagandet var antagligen att evenemanget sammanföll med höstlovet. Vi ordnade istället ett ledarveckoslut med skogsutfärd, spel, bastu och mexikansk middag.

På kommande

Den 1 december kl. 12–14 håller upptäcktsresande Pata Degerman en föreläsning “Det omöjliga projektet Mount SISU / Antarktis -93,0°c” på G18. Priset är 25 € och i det ingår kaffeservering med tilltugg. Föreläsningen ordnas till förmån för renoveringen av Scoutkällaren. Mera info och biljetter hittar du på Facebook: bit.ly/pata-g18

På självständighetsdagen 6 december kl. 12–14 är det dags för Munccascouternas traditionella scoutbasar, som ordnas i lågstadieskolans gymnastiksal på adressen Locklaisvägen 9. På programmet står café, försäljning av bakverk och matvaror, lopptorg, mete, lotteri och korvgrillning. Alla önskas varmt välkomna! Vi hoppas även att så många scoutfamiljer som möjligt kan bidra till basaren på något sätt för att göra den så lyckad som möjligt. Mera information om hur ni kan hjälpa till skickas ut till alla kårmedlemmar. Vi ordnar även ett planeringsmöte torsdagen 7.11 kl. 18 på Cafe Tarina (Bredviksvägen 20) som också föräldrar och andra som vill hjälpa till mycket gärna får delta i!

Tisdagen den 10 december kl. 18–19 håller kåren julfest för alla medlemmar. Julfesten ordnas på Scoutstationen på adressen Tölögatan 55. Till programmet hör dubbningar och utdelning av scouthalsdukar till nya medlemmar, och så äter vi risgrynsgröt och pepparkakor. Ta med en namnlös julklapp värd 3–5 euro och kom ihåg scouthalsduken! Även föräldrar är välkomna att delta. Vi ber alla anmäla sig så att vi kan uppskatta matbehovet lättare, men du kan delta även om du inte anmält dig. Anmäl dig här på adressen: bit.ly/julfest19. Scoutmötena fortsätter efter jullovet vecka 3.